Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ"

Στις 18/2/2009 πραγματοποιήθηκε ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικίου Κατερίνης αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τα παράνομα διόδια που επιβάλλει η "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ" απο 4 ιδιώτες απο το Δικηγορικό Γραφείο Αθανασίου Ελευθεριάδη. η αίτηση έγινε κατά της Εταιρίας και του Δημοσίου.

το κείμενο μπορείτε να το μελετήσετε σε μορφή ms word(.doc) πατώντας εδώ που είναι η ιστοσελίδα του δημοτικου πολιτικου κομματος "Αιγίνιο Ανάπτυξη Δημοκρατία"

εντώς των άλλων αναφέρεται και ότι:

Σύμφωνα με την Οδηγία 1999/62 ως «διόδια» ορίζεται το καταβαλλόμενο καθορισμένο χρηματικό ποσό για την πραγματοποιούμενη από όχημα διαδρομή μεταξύ δύο σημείων του αυτοκινητοδρόμου. Το ύψος του εν λόγω ποσού καθορίζεται με βάση τη διανυόμενη απόσταση και την κατηγορία του οχήματος. Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μια λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων καθώς και στους χρήστες γεφυρών, σηράγγων και ορεινών διαβάσεων.

[...]

Αντί ωστόσο η πρώτη των καθ’ ων να εκτελέσει όλα τα παραπάνω (αναφέρεται σε δεσμεύσεις της σύμβασης της εν λόγω εταιρίας με το Δημόσιο) , προέβη σε υπερβολική και παράνομη αύξηση των διοδίων για έργα που δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει. Δηλαδή ο χρήστης υποχρεούται να πληρώσει ένα αντίτιμο, το οποίο σύμφωνα με τη σύμβαση θα έπρεπε να είναι ανάλογο με την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας, χωρίς ωστόσο να του παρέχονται αυτές οι εκ της συμβάσεως προβλεπόμενες υπηρεσίες ποιότητας της οδού και ανέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου